Šmartinsko jezero je čudovita lokacija tudi za športni ali naravoslovni dan

Šmartinsko jezero s svojo bogato ponudbo in razgibano naravo predstavlja primerno lokacijo tudi za športne in naravoslovne dneve, izlete ali obšolske dejavnosti.

Na voljo so aktivnosti za otroke vseh starosti. Z zanimivimi otroškimi igrali ter zanimivo in poučno gozdno potjo bo jezero navdušilo najmlajše, za malo starejše je na voljo vožnja s kajaki ali kanuji, najstarejši pa se bodo lahko zabavali v spoznavanju vejkanja.

Sprehajalna pot okoli jezera predstavlja dobro traso tudi za pohod, možno pa je organizirati tudi orientacijske pohode v bližini ali pohode s poučnimi točkami, ki omogočajo učencem aktivno sodelovanje in raziskovanje čudovite narave okoli Šmartinskega jezera.

Kaj je na voljo?
Gozdna učna pot

Gozdna učna pot je kot nalašč za malo mlajše otroke, saj jim približa življenje v gozdu, hkrati pa predstavlja sprehod.

Wake-anje v wake parku

Doživetje v wake parku predstavlja zanimivo in adrenalinsko izkušnjo, hkrati pa lahko wake-anje predstavlja športni dan s spoznavanjem novega športa, ki bo zagotovo navdušil mlade, polne energije.

Supanje na Šmartinskem jezeru

Dobra ideja za športni dan je vsekakor tudi vožnja s supi na Šmartinskem jezeru. Naša čolnarna omogoča tudi izposojo supov.

Raziskovanje s kajaki ali kanuji

Za raziskovalce, ki želijo odkriti vse lepe kotičke Šmartinskega jezera, so v naši čolnarni na voljo tudi kajaki in kanuji, ki omogočajo, da obiskovalci potešijo svojo željo po vodni avanturi.

Skoči do osrednje vsebine