Turistične kmetije

Turistična kmetija Razgoršek - Lepač

Pod Kunigundo v 200 let stari slamnati zidanici poleg slamnatega kozolca in velikega zastekljenega piknik prostora, letne kuhinje z velikim kaminom ter kuhinje v samostoječi slamnati hiški, ohranjamo stavbno dediščino in oživljamo kulturno izročilo naših prednikov. Organiziramo dneve dejavnosti za osnovnošolske otroke, rojstnodnevne zabave, poroke ali oddamo v najem piknik prostor za cca 100 ljudi.

Turistična kmetija Vozlič

Leži v neposredni bližini Šmartinskega jezera.
Ponujajo izvrstno pripravljeno domačo hrano, na voljo pa so tudi otroška igrala in namizni tenis. Kmetija je primerna izhodiščna točka za pohodništvo in izlete v okolico.

Kulturna dediščina

Dvorec Prešnik - Graščina Prešnik

Ob lokalni cesti Celje – Šmartno stoji v naselju Gorica graščina Prešnik, ki je bila omenjena že leta 1542 kot dvorec v lastništvu Ranšperške gospoščine.
Dvorec je bil v letih od 1542 do 1751 velikokrat obnovljen in dozidan. V letu 1751 je bila urejena grajska kapela Povišanje Sv. Križa, 1886 so v neogotskem stilu obnovili fasado, dodali plastike dveh levov in kositernih Lanchnehtov v naravni velikosti. Zaradi slabega vzdrževanja stavba hitro propada.

Prepanškova hiša

V vasi Brezova se nahaja več kot 250 let stara s slamo krita hiša.
Nekoč je bila del velike kmetije, danes pa so v njej na ogled dobro ohranjena črna kuhinja, štiblc in izvirna posoda, ki prikazujejo življenjske navade naših prednikov.
Ogledi možni po predhodni najavi.

Gostinski ponudniki

Na Golfu

Poleg igranja golfa na igrišču je mogoče pojesti tudi zajtrk in spiti kavo ali se razvajati s koktejlom.

Pušn šank ''Pr' Tini''

V naravi, ven iz mesta, kjer se čas ustavi vas v prelepi naravi s čudovitim razgledom na Šmartinsko jezero pričakujejo s prijazno postrežbo in nasmehom na obrazu pri Pušn šank ”Pr’ Tini”.
Domača kmetija Črepinšek je pred leti znova zaživela kot pušn šank in vabi z novo ponudbo in ohranjanjem tradicije domačega vzdušja.
Ustavite se na kavici ali soku in se sprehodite preko mostička čez jezero in po sprehajalnih poteh, ki vodijo okrog jezera.

Brkati som

Kavarna Panorama

Gostilna Grad

Čolnarna Muzelj

Ponudba: izposoja pedolinov, čolnov in kajakov, gostinska ponudba (hrana, pijača), priprava piknikov za zaključene skupine, urejena otroška igrala, možnost dnevnega počitka (14 postelj kot skupno ležišče), ribiške dovolilnice.

Ostali ponudniki

Kozol'c piknik plac Kos

Kozol´c lahko sprejme do 200 ljudi.
V prostoru se nahajajo priročna kuhinja, namizni nogomet, pikado. Zunaj so igrišča za odbojko in nogomet na travi ter košarko. Najem je mogoč skozi celo leto. Možna je organizacija cateringa, prostor je primeren tudi za poroke.

Skoči do osrednje vsebine